Wednesday, March 23, 2011

Pilt on tehtud noorteorganisatsiooni TEN üritusel. Meelelahutusprogrammi tõi osalejateni "uudisteankur" Uku uudistega laiast maailmast. Veidikene olen pilti ka töödelnud, mulle endale meeldib nii ta rohkem. Pilti vaadates meenus kohe viimane fotoklubi, kus räägiti, et iga foto peab mingi loo jutustama ja minu jaoks see pilt seda kohe kindlasti teeb.

2 comments:

Valle

Selle lugude jutustamisega on tihtipeale see häda, et ise pilti tehes oled sa kohal ja koged ka mis pildi ümber toimub. Ehk siis iga kord oma tehtud pilti nähes käivituvad mõttes hääled, lõhnad, tunded jne, mida sa ise pildile juurde oled "salvestanud". Kui pilti vaastab aga keegi, kes ei ole kohal viibinud, siis tema vaeseke peab leppima sellega, mida pilt ise suudab edasi anda. Minu jaoks antud pilt näiteks nii kõnekas ehk ei ole, kui sinu jaoks, kes sa seal kohal olid.

Sindy Püssa

Mulle meeldib väga selle foto kompositsioon ja meeleolu, mida loob selle pildi ülesehitus koos värvide ja karakteriga.

'Loo' mõiste kohtalt tahaks rõhutada seda, et seda ei maksa nii üks-ühele võtta. Ma pidasin silmas seda, et foto räägib oma loo läbi oma elementide, mitte ei anna edasi terve selle sündmuse lugu. Lisaks on see lugu, mida foto vaatajale jutustab, sageli olenevalt inimesest erinev. Näiteks ilma igasuguse lisatekstita räägiks see foto mulle hoopiski ühe noore, idealistliku ja püüdliku õpetaja loo, kes on oma arhailiste aadetega ajale veidi jalgu jäänud... jne.
Ühesõnaga, loo jutustab see foto nii ehk naa, lihtsalt kellele millise ja kui kõneka, selles on küsimus.

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP