Wednesday, March 30, 2011

Millest oli juttu 29.03.2011

Eelmisel koosolemisel näitas meile oma pilte ja rääkis muuhulgas Islandi muljetest Laura Barbo, kelle fotosid saab näiteks näha tema blogist.

Tutvustatud sai ka Helsingis Kaapelitehdas'es asuvat Soome Fotomuuseumi, mis on alati väärt külastamist, kui teisele poole lahte satute. Alati on väljas mitu näitust korraga, seega igaüks leiab endale midgai huvipakkuvat ja inspiratsioon ning elamused on garanteeritud. Soovitan soojalt!
Eelmisel nädalavahetusel vaimustas mind näitus Animalcams, mis kujutab endast projekti, kus fotograaf on ehitanud lihtsatest materjalidest loomade, lindude ja putukate silmaehitust ja vaatevälja ning looma kõrguse ja elupaigaga arvestava kaamera, et edasi anda seda, kuidas näevad maailma nemad ja rõhutada seda, kui erinevad on nende visuaalsed kogemused ümbritsevast võrreldes inimesega.

1) Sellised on need isetehtud pinhole kaamerad:



2) Näituse väljapanek koos kaamera asukoha joonistega. 3) Nii näeb maailma lepatriinu.


Peale selle vaatasime ja analüüsisime Kevade ülesande raames saadetud ja üles pandud pilte. Kui kellelgi veel oma pilt postitamata on, siis tehke seda julgesti! Seeriad on ka muide teretulnud, ei pea alati olema ainult 1 pilt.

Uue ülesandena teile väike väljakutse ragistada ajusid ja mõelda pildistamise visuaalse poole asemel pigem rohkem pildistatava tähenduse peale - nimelt on tarvis teha järgneva kahe nädala jooksul autoportree, kuid seda niimoodi, et iseennast füüsilisel kujul pildile ei jää. Loomulikult võiks see pilt olla ka visuaalselt rabav ja tehniliselt hästi teostatud, selle vastu pole kellegil midagi. Kuid oluline on eriti nende objektide/subjektide/situatsioonide/ümbruse/vms mis teid iseloomustab ja teile tähtis on, valik ja pildile paigutamine :)
Autoportreede ajaloole saab tuvustuseks ja alustuseks pildi peale visata siin.
Natüürmorti (mis iga objektidest koosnev vaikelu põhimõtteliselt ju on) tutvustab sissejuhatuseks hästi see leht.
Ühesõnaga, ülesanne nimega - Autoportree ilma autota? hmm.. ei saa ikka eesti keeles öelda! Self-portrait without the Self tuleks riputada blogisse üles enne 12.04 tähtaega.
(ei tahaks päris öelda eesti keeles, et autoportree läbi objektide, sest mõni võib-olla tunneb, et teda iseloomustab hoopis miski muu kui kogum objekte. nii et laske kujutlusvõimel lennata!)

Järgmiseks korraks leppisime kokku välipildistamise workshopi teisipäeval, 12.04. kell 18:00-20:00 Kohtumispaigaks Linnahalli trepid. Kaart asub siin lehel.
Ärge unustage kaasa võtta oma kaamerat ja kui on, siis ka statiivi. Kui uhket kaamerat pole, siis ka mobiiltelefoni kaamera ajab asja ära, põhiline on õppida ümbritsevat teistmoodi nägema - ühesõnaga, kõige olulisem on kohal olla :) Saab hakkama ka ilma kaamerata, lihtsalt nii:

Palun andke oma osavõtust igaks juhuks ka eelnevalt teada läbi nende kanalite:

Facebook'i event
tlufotoklubi@gmail.com
Sindy - 55533537

0 comments:

  © Blogger template 'Totally Lost' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP